Baruri

Intalnirile cu prietenii, meciurile, relaxarea si bauturile reci reprezinta cea mai atractiva metoda de a incheia o zi agitata. Daca nu v-ati decis unde sa mergeti, va oferim cateva idei.

1. Terminus Pub & More
pub_1Barul Terminus se afla intr-o zona selecta a  Bucurestiului fiind situat pe strada George Enescu visavis de Hotelul Radisson Blue. Localul este pozitionat pe doua etaje (parter si subsol)  si este decorat cu foarte mult bun gust, in stilul anilor ’40.
Ziua este un loc placut, linistit in care iti poti savura pe-ndelete cafeaua sau poti purta o discutie de afaceri fara a fi deranjat. Noaptea in schimb localul prinde viata si totul explodeaza intr-o superpetrecere unde esti liber sa faci ce vrei – fara interdictii sau prejudecati.
Adresa: Strada George Enescu nr. 5
Rezervari: +4.0730.222.555
Website: www.terminus.ro

pub_22. The Harp – Irish Pub
Irish Pub spune totul despre The Harp. Semi-intuneric, fum, oameni multi stand la bar, multi expati, eleganta si o anumita formalitate. Mese si scaune de lemn, pereti din caramida, tablouri pe pereti. Si bere si pizza. Nimic deosebit sau iesit din comun si totusi un loc in care te poti simti bine band o bere la o masuta de lemn cu prietenii. La parter sau la etaj. La etaj mai bine, pentru ca oricum vei ajunge acolo cand vei vrea sa mergi la toaleta.
Pub-ul The Dubliner dispune in sezonul cald si de o terasa situata la intrarea in pub.
Adresa: Strada Bibescu Voda nr. 1
Rezervari: +4.021.335.65.08

pub_33. La Motoare
In mod sigur nu e nici cea mai frumoasa, nici cea mai interesanta, nici cea mai de fite, nici cea mai “adolescentina”, nici cea mai ieftina, nici cea mai scumpa, nici cea cu serviciile cele mai bune, nici cele mai proaste, nici cel mai “urban” loc cu putinta. Probabil ca se situeaza undeva intr-o zona de mijloc si are darul sa atraga oamenii prin ceva, diferit in functie de fiecare. Unii vin sa-i vada pe ceilalti, altii sa fie vazuti, altii ca e sus, pe teatru, altii ca e cool, altii ca probabil gasesc masa. Putin important. Ceea ce conteaza e ca e mereu plina si chiar si cei care o injura, chiar cu motive bine argumentate, esueaza periodic aici pentru o bere.
Adresa: Strada Nicolae Balcescu nr. 2
Relations: +4.021.315.85.08

4. Edgars Pub
Daca esti prin centrul Bucurestiului intr-o dupa-amiaza, nu ai foarte multe posibilitati de baruri in care sa bei o cafea sau o bere cu prietenii. Cele mai multe localuri din zona Universitate-Romana sunt fie cafenele si restaurante elegante, fie locuri supraaglomerate. Daca iti doresti insa un loc vesel, in care sa te simti bine, sa bei o bere si sa stai de vorba cu un prieten, fara pretentii si fite, Edgar’s Pub este locul ideal. La coltul dintre Universitate si Arhitectura. Aici se intalnesc bunul gust si berea, studentii si pub-urile englezesti.
Adresa: Strada Edgar Quinet nr. 9
Rezervari: +4.021.314.18.43

5. St. Patrick
Pub-ul iese in evidenta in marea de terase aproape trase la xerox din zona prin faptul ca fatada este imbracata in lemn masiv, ceea ce ii da un aer de seriozitate si impune mai mult respect, mai ales cand in dreapta si in stanga siglei sunt doua marci de bere precum Guinness si Kilkenny.
Daca sunteti pasionati de bere, veti descoperi ca St. Patrick este un mic colt de rai. In meniu veti da peste cateva raritati, printre care Radebergerla , Sapporo, dar si peste clasicele Tuborg draught si sticla , Carlsberg long draught (3,5 l), pitcher (1,5 l), draught, pahar, sticla, Guinness draught– doar ca vin in cantitati cu denumiri mai neobisnuite: un pint are 470 ml, un pitcher 1500 ml, half-pint si un pahar au 250 ml.
Adresa: Strada Smardan nr. 23-25
Rezervari: +4.0749.996.377

6. Lost Society
Lost Society Public House imagineaza o lume noua in peisajul pub-urilo bucurestene. O lume in care bucuresteni, si nu numai, de toate varstele se vor regasi prin prisma spectacolelor pe care aceasta locatie le va oferi zilnic.  Pentru prima oara in Bucuresti se naste un loc special, care adaposteste intre zidurile lui teatru, improvizatie, karaoke, petreceri inedite si concerte live cu cele mai in voga trupe ale momentului. O echipa formata din 40 de oameni va face imposibilul pentru a asigura cea mai calda atmosfera existenta in cluburile bucurestene.
Adresa: Strada Ion Ghica (visavis de Cinema Pro)
Rezervari: +4.0723.076.383
Website: www.lostsociety.ro

7. Spice Club
Spice Club este pe Calea Victoriei, in aceeasi cladire cu casa de moda Venus, la etaj. Intrarea nu e prea incurajanta, ti se pare ca intri asa, intr-o intreprindere de stat, dar odata ajuns la etaj, e cu totul si cu totul altceva. Locul e aranjat in stil de pub american, dar cald, cu mult lemn si lumina placuta, potrivita pentru ce se intampla acolo. Exista un ring dedicat de dans intre barul generos si scena, pe care desi era devreme si nu incepuse party-ul, erau deja cativa pregatiti. Muzica buna (au foarte des muzica live si seara de jazz si chiar de stand up comedy duminica), iar cand nu e vreo trupa pe scena din mijloc, au un cocktail muzical de mai mare dragul, atat oldies but goodies, cat si muzica din mileniul asta, atat R&B, cat si rock, ocazional un blues discret strecurat in playlist, urmat de un Rammstein tandru. Si desigur, nelipsita the Bare Necessities (do the monkey dance :P)
Adresa: Calea Victoriei nr 21-23
Rezervari: +4.021.312.01.36
Website: www.spiceclub.ro

8. 100 Crossroads
Intersectii nesemnalizate cu autostrazile de blues, blues-rock, rock’n’roll, dance, oldies, jazz, folk si classic rock. In weekend pe-trecere de pietoni: dans, topaiala si nebunie generala pe ritmurile celor mai tari piese din anii ’60 pana in prezent. In timpul saptamanii karaoke si concerte de folk, jazz, nu jazz, electro jazz, fusion, funk, chill out, blues, country, rock, medieval, acoustic, experimental & world music
Adresa: Strada Mosilor nr. 100
Rezervari: +4.0734.330.561

9. Bruno – Wine Bar
Bruno Wine and Coffee Shop, un loc puţin dezinvolt, o introducere în particularităţile vinurilor de pe 4 continente, în balansul atent dintre “l’apéritif et le digestif”, plus o selecţie de brânzeturi fine şi gustări în combinaţii perfect echilibrate pentru că, la fel ca şi în cazul unui “marriage” reuşit, vinul şi mâncarea nu pot fi separate. Fiecare îmbunătăţeşte şi întăreşte experienţa întregului.
Aproape 100 de vinuri din 21 de soiuri, de pe 4 continente, din 12 ţări…
Un Shiraz din Africa de Sud, un Viognier din Argentina, un Carmenere din Chile, un Tannat din Uruguay, un Beaujolais din Franţa, o Mustoasa sau o Cramposie din România…
Toate acestea şi mult mai mult decât atât, într-un singur loc mic şi cochet, pe o stradă cu personalitate, într-un oraş care merită să fie explorat la fel de mult ca şi vinurile.
Adresa: Strada Covaci nr. 3
Rezervari: +4.0757.557.291
Website: www.brunowine.com

10. Bordello’s
What a story these old walls could tell… Acesta este sloganul Bordello’s si doar cand te gandesti ca aceasta constructie a fost locuinta nobila, apoi casa de placeri si apoi hotel, iti dai seama ca locul in care “traieste” acum acest bar e plin de povesti. Din 1714 si pana acum, cladirea a vazut si a trecut prin multe intamplari.
Bordello’s a imbinat armonios doua tipuri total diferite de localuri. Primul este inspirat din istoria locului, de pe vremea in care oamenii veneau aici pentru placerile trupului. Vom zari zeci de fotografii cu dame indecente si manechine imbracate provocator care iti opresc privirea atunci cand mergi linistit pe strada Selari. A doua influenta este cea data de puburi, avand mese numeroase, scaune inalte la bar si plasme la care se urmaresc meciuri de fotbal
Adresa: Strada Selari nr. 9-11
Rezervari: +4.0748.881.085
Website: www.bodellos.ro