Tranport Public

Din punct de vedere al transportului in comun, Bucurestiul ofera cateva variante : linii de metrou confortabile, autobuze sau tramvaie moderne – va pot transporta acolo unde aveti nevoie.

public_transport_1Cel mai utilizat  mod de a ajunge dintr-un punct in altul intr-un oras aglomerat. Gasiti aici cateva informatii care sa va usureze alegerea.

Transportul suprateran in Bucuresti este asigurat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si consta intr-o retea extinsa de autobuze, troleibuze, tramvaie. Reteaua RATB este una dintre cele mai dense din Europa, a patra ca marime de pe continent, transportand aproximativ 1,7 milioane de pasageri zilnic in 121 de linii de autobuz, 30 de linii de tramvai si 20 de linii de troleibuz. Cu toate acestea, este totusi aglomerata.

Metroul din Bucuresti este transportul urban subteran, numit Metrorex. Este una dintre cele mai accesate sisteme de transport public din Bucuresti, avand  aproape 800 000 de pasageri in fiecare zi. 3 magistrale, insumand 67km lungime au 49 de statii.
public_transport_2

Cele doua sisteme functioneaza separat si au sisteme de plata separate. Cu toate acestea pretul pentru o calatorie in cele doua sisteme este foarte apropiat : 2,6 ron (doua calatorii) in cazul transportului de suprafata si 4,0 ron (doua calatorii) in cazul transportului subteran. Puteti de asemenea sa va procurati abonamente valabile timp de 1 zi care costa 6,0 lei pentru metrou si 9,6 lei pentru RATB.In cazul metroului cardurile de acces pot fi cumparate din fiecare statie. RATB-ul are puncte de vanzare in aproape fiecare statie – insa nu in toate.

In cazul in care doriti sa stati mai mult in Bucuresti exista o varianta de card de acces care functioneaza pe ambele sisteme: se numeste Card Activ iar pretul este de 150,00 de lei pentru o luna.

Apartamentele pe care noi le oferim sunt situate doar in zona ultracentrala a Bucurestiului – deci aveti in imediata apropiere acces la metrou si la transportul de suprafata.

harta_ratbAutobuzele permanente de noapte:

Transportul de noapte din Bucuresti incepe cu ora 23:00. Autobuzele circula la intervale de 30 de minute pana la 01:00 si de la 05:00 la 06:00 si la intervale de o ora intre 01:00 si 05:00. Pretul unei calatorii este acelasi ca si pe timpul zilei, de 1,3 ron. Toate autobuzele de noapte au N in fata numarului. Cele doua linii care traverseaza aria in care se afla apartamentele noastre sunt:
harta_metrou
Linia N113Piaţa Unirii – Piaţa Presei Libere – Bd. I.C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. G-ral. Gh. Magheru, P-ţa. Romană, Bd. Dacia, Cal. Dorobanţilor, Bd. Mareşal C-tin. Prezan, Bd. Mărăşti.

Linia N119: CFR Constanţa – Piaţa Unirii – Şos. Pipera, Cal. Floreasca, Bd. M. Eliade, Str. Av. Beller, Cal. Dorobanţilor, Bd. Dacia, Piaţa Romană.

Pentru mai multe detalii puteti vizita www.ratb .ro si www.metrorex.ro.