Muzeul Taranului Roman

Muzeul European al anului 1996

Muzeul Taranului Român se înscrie în familia europeana a Muzeelor de Arte şi Tradiţii Populare. Este un muzeu naţional, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colecţii de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o cladire-monument istoric, în stil neo-românesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeşte şi în publicatiile muzeului, în actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau în evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte.
Muzeul Taranului Roman detine o bogata colectie de obiecte taranesti. Patrimoniul muzeului numara peste 90.000 de piese.

muzeul-taranuluiMuzeul Taranului Roaman este unul dintre cele mai active muzee din Bucuresti. Vechi de mai bine de 100 ani, muzeul nu isi arata varsta si este pe zi ce trece tot mai agitat. Muzeul are de toate: galerie de arta, librarie, club, terasa si un spatiu in aer liber unde, pe inserat, poti vedea filme.

Urmand modelul altor muzee mari din occident, Muzeul Taranului Roman incearca sa se reinventeze in fiecare zi. Si reuseste. Clubul si terasa deschise in incinta muzeului sunt spatii pline de agitatie, oameni de toate felurile si mai ales evenimente cat mai diverse. Atmosfera este pe masura muzeului, energica si in acelasi timp relaxanta.

Muzeul Taranului Roman se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 3, in apropiere de Piata Victoriei. Este deschis de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00.
Website: www.muzeultaranuluiroman.ro