Muzeul National de Istorie a Romaniei

Cel mai important muzeu din Romania

National_History_Museum_Of_RomaniaInstituţia a apărut în 1970, ca cel dintâi muzeu de arheologie şi istorie din ţară. În consecinţă, aici au fost aduse cele mai faimoase tezaure, în primul rând cele din metal preţios, în singurul loc public unde securitatea şi vizibilitatea puteau fi asigurate în aceeaşi măsură. De asemenea, o mulţime de alte piese de mare valoare arheologică şi istorică au poposit în expoziţiile Muzeului Naţional, pentru a ilustra mileniile de istorie, ori, pentru mai multă acurateţe, istoria de atunci.

Este cel mai important muzeu de istorie şi arheologie din România, atât prin mărime (suprafaţă desfăşurată) cât şi prin patrimoniu; este, de asemenea, unul dintre cei mai importanţi actori ai arheologiei româneşti contemporane şi lider al arheologiei preventive susţinand, cel mai adesea în colaborare cu autorităţile locale, cercetări arheologice în cel puţin 10 situri an de an.

Muzeul este situat pe Calea Victoriei la numarul 12 si poate fi vizitat in fiecare zi de Miercuri pana Dumnica (Luni si Marti este inchis) intre orele 10:00 si 18:00.
Website: www.mnir.ro